Neelofa dah lama tahu kehadiran ‘penyondol’, Akui tak sanggup hadam apa dilalui Puteri Sarah


Neelofa menyifatkan Puteri Sarah seorang yang kuat dan tabah bendepan dengan dugaan.

RUPA-RUPANYA selebriti terkenal Neelofa sudah lama mengetahui kewujudan ‘penyodol’ dalam rumah tangga pelakon Puteri Sarah liyana dan pengarah Syamsul Yusof.

Neelofa atau Noor Neelofa Mohd Noor, berkata, ketika mengetahui perkara itu, dirinya hilang kata-kata disebabkan perbuatan pihak ketiga terhadap Puteri Sarah dan menganggap apa yang berlaku adalah melampau.

Malah pengacara dan pelakon berusia 33 tahun ini berkata, dia sendiri tidak sanggup untuk berhadapan dengan masalah sedemikian namun memuji ketabahan dan kekuatan Puteri Sarah mengharungi perkara itu.

“Kita borak banyak tentang hal ini. Sampai satu masa, saya dah tak tahu nak kongsi nasihat apa, sebab terlalu teruk pihak ketiga punya buli terhadap awak (Puteri Sarah).

“Masa itu orang ramai tak tahu lagi, saya sendiri tak sanggup nak hadam, apatah lagi awak yang kena lalui. Memang awak seorang yang terlalu sabar dan kuat,” katanya.

Isteri kepada pendakwan Haris Ismail atau PU Riz itu berkata demikian menerusi ruang komen perkongsian terbaharu Puteri Sarah di Instagram miliknya.

Terdahulu, Sarah melalui peguamnya memfailkan saman terhadap Ira di mahkamah sivil pada 26 Jun lalu dan wanita tersebut sudah menerima surat arahan supaya menghentikan sebarang bentuk gangguan terhadapnya pada 28 Jun.
Memang awak seorang yang terlalu sabar dan kuat.
NEELOFA
SELEBRITI

Kes itu akan dibicarakan di mahkamah pada 4 Julai ini.

Dalam permohonan yang dibuat, Puteri Sarah mahu Ira tampil memohon maaf dan berhenti daripada melakukan sebarang gangguan terhadapnya.

Pada Khamis lalu, Puteri Sarah turut hadir ke Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) bagi membuat aduan berkaitan rumah tangganya.

Selain didakwa mempunyai hubungan sulit dengan Syamsul, Ira juga dikatakan menggangu kehidupan Puteri Sarah dengan menghantar pelbagai ugutan melalui pesanan di media sosial.

Dalam pada itu, Neelofa turut menyifatkan Puteri Sarah sebagai seorang wanita yang mempunyai tahap kesabaran yang tinggi kerana masih menjaga aib suaminya.

Puteri Sarah

Puteri Sarah ambil tindakan undang-undang terhadap Ira Kazar.

“Satu perkara yang saya amat-amat terkesan, despite apa jadi awak sangatlah nak jaga rumah tangga awak, awak jaga aib suami dan banyak mengalah.

“Moga Allah gantikan segala kesakitan, kepedihan, setiap air mata awak yang mengalir kepada kebahagiaan yang berterusan,” ujarnya.

Membalas komen tersebut, Puteri Sarah mengucapkan terima kasih kepada Neelofa yang menjadi tempat luahannya selain berkongsi doa-doa yang baik untuknya.

“Terima kasih love. Selama ini saya menangis dekat awak. Akhirnya… terima kasih ajarkan saya segala doa-doa,” balas Puteri Sarah.

Sementara itu, Puteri Sarah enggan mengulas lanjut mengenai hubungannya dengan Syamsul namun memberitahu pengarah terkenal itu ada melawat anak-anak ketika mereka dimasukkan ke hospital, baru-baru ini.

Syamsul dan Sarah mendirikan rumah tangga pada Mac 2014 dan pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Summayah, 2.

“Sampai bila mahu dipijak-pijak?” – Puteri Sarah saman Ira Kazar, nampak jalan selepas solat istikharah

Sarah nekad memulakan tindakan undang-undang terhadap Ira.

SELEPAS lama berdiam diri, akhirnya pelakon Puteri Sarah Liyana memulakan tindakan saman terhadap Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ketiga menganggu rumah tangganya bersama pengarah Syamsul Yusof.

Menurut Sarah atau nama sebenar Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 36, tindakan saman ini adalah jalan terbaik untuk menyelesaikan semua kemelut selepas empat tahun memendam perasaan.

“Empat tahun saya berdiam kerana mahu beri peluang. Kalau boleh nak selesaikan masalah ini tanpa melibatkan mahkamah dan tak perlu satu Malaysia tahu. Apabila sudah sampai tahap begini saya rasa ia biadab.

Ira (kanan) didakwa sebagai orang ketiga ganggu rumah tangga Sarah.

“Memang selama ini ada niat hendak ambil tindakan, tetapi masa itu saya asyik terfikir apa akan terjadi kepada saya, perkahwinan dan keluarga.

“Selepas pulang dari umrah saya sangat yakin dengan keputusan ini. Saya juga ada buat solat istikharah dan nampak jalan apa yang harus dilakukan,” katanya.

Puteri Sarah ditemui media di perkarangan pejabat Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di Shah Alam pada pagi Khamis.

Dia hadir bagi membuat aduan berkaitan rumah tangganya ke jabatan itu.

Sebelum ini, Sarah sendiri mendedahkan Ira menyebabkan hubungan rumah tangganya bergolak.

Bukan sekadar didakwa mempunyai hubungan sulit dengan Syamsul, Ira juga dikatakan mengganggu kehidupan Sarah sendiri dengan menghantar pelbagai ugutan melalui pesanan di sosial media.

Sarah melalui peguamnya menfailkan saman terhadap Ira di mahkamah sivil pda 26 Jun lalu dan wanita tersebut sudah menerima surat arahan supaya menghentikan sebarang bentuk gangguan dua hari kemudian.

Kes ini akan mula dibicarakan di mahkamah pada 4 Julai depan.

 
Saya buat semua ini untuk diri sendiri dan keluarga. Sampai bila saya mahu dipijak-pijak

PUTERI SARAH LIYANA
PELAKON

Lega dengan keputusan membawa kes ini ke mahkamah, Sarah juga berharap ia dapat membuka jalan buat mana-mana wanita yang mengalami nasib sama untuk melakukan tindakan terbaik.

“Saya buat semua ini untuk diri sendiri dan keluarga. Sampai bila saya mahu dipijak-pijak.

“Jadi kepada sesiapa yang nak sondol (rampas) selepas ini perlu lebih berhati-hati. Saya mahu pertahankan perkahwinan dan perjuangkan hak sendiri.

Sarah, Syamsul dan anak-anak mereka.

“Kalau dah ambil orang punya duduk diam-diam, jangan ambil dan canang sana-sini serta kacau keluarga orang lain,” jelasnya.

Dalam permohonan yang dibuat, Sarah mahu Ira tampil memohon maaf dan berhenti daripada melakukan sebarang tindakan gangguan terhadapnya.

Sementara itu Sarah enggan memberi komen lanjut tentang hubungan dia dan Syamsul dan memberitahu suaminya itu ada datang melawat ketika anak-anak mereka dimasukkan ke hospital, baru-baru ini.

Syamsul dan Sarah mendirikan rumah tangga pada Mac 2014 dan pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Summayah, 2.
sumber: mstar